Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

úterý 18. listopadu 2014

Domácnosti KLDR se věnují výrobě Kimči

Pjongjang, 17. listopadu (KCNA) -- Domácnosti KLDR se v současnosti věnují výrobě Kimči.

Od pradávna Korejci pravidelně vyráběli Kimči před začátkem zimy jedli jej na jaře příštího roku.

Podle "Tonggukrisanggukdžip", knihy ze 13. století, uskladňovali Korejci solené ředkve do jara následujícího roku.


Čtením Tongguksešigi, historické knihy, se můžeme dozvědět, že Korejci měli současné kimči po celou zimu.

Kimči zahrnuje kimči z neřezaného zelí, ředkve naložené ve slané vodě, kimči zabalené ve velkých zelných listech, ředkve nakrájené na kostky a kimči z hořčice.

Vaření kimči se liší od místa a rodiny.

Kimči je typické pro Koreu.

Výroba kimči se zjednodušila, ale hospodyňky jej stále dělají ručně.



Kimči se prostě v Korei nedá uniknout, ale jihokorejské bych řekl chutná lépe (alespoň mě :-)). Džuče je věčné!