Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

středa 26. února 2014

Zmrzlina ze sladkých brambor se nově vyrábí v KLDR

Pjongjang, 26. února (KCNA) -- Sladké brambory byly obecně přijaty ve zpracovatelských závodech v KLDR.

Mezi potravinami vyráběnými ze sladkých brambor je i zmrzlina.

V této souvislosti So Ok Čin, výzkumník Institutu komerčních věd, řekl KCNA:

Sladké brambory mají aktivační efekt na metabolismus a snižují cholesterol v lidském těle. Jsou také účiné proti vysokému tlaku, nemocím srdce a rakovině.

Jsou bohaté na šrob a cukr a mají vysokou viskozitu.

Institut vynalezl nový druh zmrzliny, který zachovává vlastnosti sladkých brambor.

Jelikož je tato zmrzlina především ze sladkých brambor, tak může být vyrobena s menším množstvím cukru a příchutí. Její produkce již byla uvedena na vědeckou bázi a standardizovaná.

Kim Hjong, žijící v Pjogjangské čtvrti Pjongčon řekl, že zmrzlina je lepší než jiné kvůli své zajímavé chuti.

Výzkumníci říkají, že zmrzlina bude populární mezi lidem.


Já také říkám různé věci, ale že by zmrzlina z brambor bez cukru a příchuti někomu chutnala si, narozdíl Severokorejců, tvrdit netroufám. Džuče je věčné!